הקרן לרווחת נפגעי השואה 1991-היום

אך טבעי הדבר שאת העמותה לרווחת נפגעי שואה יקימו ניצולי שואה.

רק אלו שעברו את התופת יכולים להבין מה עובר על ניצול שואה, איך אפשר להקל עליו את שארית חייו ומה דרוש לו לשם שמירה על כבודו האנושי. הדברים מקבלים משנה תוקף וחשיבות על רקע העובדה שגילם הממוצע של ניצולי השואה עומד כיום על 86 שנים.

86, הגיל הממוצע של ניצולי השואה, הוא הגיל בו אדם צריך להעביר את שנותיו ללא מחסור כלכלי, ברוגע נפש ובאין דאגות. העובדות מלמדות שלא כך פני הדברים, לרבים מניצולי השואה אין את האמצעים הדרושים לרכישת מוצרי בסיס החיוניים למחייתם. זאת ועוד, כתולדה ישירה של השואה, חלקם גם סובלים מבעיות פיזיות ובריאותיות, מצוקות נפשיות וחרדות. ואם לא די בכך, ישנם ניצולי שואה שאת שגרת יומם ממלאות הבדידות והעדר רשתות תמיכה משפחתיות וחברתיות.

אין פלא אפוא שהקרן לרווחת נפגעי השואה פועלת ככל שרק ניתן לרווחת נפגעי השואה בישראל הזקוקים לעזרה פרטנית. לצורך זה מגייסת העמותה כספים ומשאבים ממקורות שונים המומרים לסיוע לניצולים באמצעות תכניות הסיוע השונות.

המימון העיקרי של הקרן מגיע:

  • מוועידת התביעות
  • מהרשות לזכויות ניצולי השואה
  • תורמים פרטיים ומוסדיים בארץ וברחבי העולם.

הכול על מנת להגביר את היכולת לתת מענה נרחב יותר לניצולי השואה. הקרן מנוהלת על ידי ועד מנהל הפועל בהתנדבות, שמחצית מחבריו הם ניצולי שואה ומחציתם בני דור שני.

החזון

לסייע לניצולי השואה בישראל בשיפור איכות חייהם ולפעול למען מטרה זו. הקרן תסייע לניצולי שואה בישראל להזדקן בכבוד על ידי מתן מגוון שירותים.

מטרות ויעדים

לתת מענה מקצועי, מותאם לצרכים, שירותי ומהיר במסגרת ערוצי הסיוע של הקרן, כולל ייזום והנגשת השירותים.

לזהות, לפתח וליישם תכניות חדשות המותאמות לצרכים המשתנים של נפגעי השואה.

להעלות את מודעות הציבור בישראל למצבם של נפגעי השואה וצרכיהם.

לגייס את מירב המשאבים הנדרשים בהתאמה לערוצי הסיוע של הקרן ולממש פתרונות לצרכים הייחודיים והמשתנים.

לקדם שיתופי פעולה ותיאום בין כלל הגופים המסייעים לכלל ניצולי השואה בישראל.

תפריט נגישות

רגע לפני עזיבתך את האתר, נודה לך על הצטרפות לעיגול לטובה עבור הקרן לרווחת נפגעי השואה. 30 שניות, והאגורות בכל קנייה יתחילו להתעגל לטובת סיוע לניצולי שואה החיים בישראל.